تالار اپرای سیدنی 50 ساله شد/ نگاهی به برگزاری هزاران رویداد تاریخی

تالار اپرای سیدنی 50 ساله شد/ نگاهی به برگزاری هزاران رویداد تاریخی

تالار اپرای سیدنی که یکی از شاخص‌ترین آثار معماری در سطح جهان به شمار می‌رود،از زمان افتتاح در سال 1973 تاکنون شاهد برگزاری هزاران رویداد هنری و بعضا تاریخی بوده است.

 

به گزارش رادیونشاط، در طول 50 سال که ساخت این بنای زیبا می‌گذرد، برخی از شخصیت‌های مشهور جهان از جمله اپرا وینفری، باب دیلن و همچنین گروه موسیقی وان دایرکشن در این مکان حضور داشتند. 

تالار اپرای سیدنی همچنین میزبان اعضای خانواده سلطنتی، پاپ ژان پل دوم، نلسون ماندلا و چند رئیس جمهور ایالات متحده بوده است.

در واقع تالار اپرا از زمان طراحی آن در سال 1957 تا به امروز به بخش جدانشدنی از سیدنی و به نوعی به نماد این شهر تبدیل شده است.

در سال ۲۰۰۷ نام این بنای زیبا در زمره‌ی آثار هنری ارزشمند، در فهرست بناهای تاریخی سازمان جهانی میراث فرهنگی به ثبت رسید.

در اینجا به معرفی پنج رویداد تاریخی و به یادماندنی تالار اپرای سیدنی پرداخته می‌شود:

شرکت خانواده سلطنتی در مراسم افتتاحیه  

طراحی و عملیات ساخت و ساز این بنای باشکوه در سال 1959 آغاز و پس از 14 سال در 20 اکتبر 1973 توسط ملکه الیزابت دوم به طور رسمی افتتاح شد. در احداث و تکمیل این سازه 10 هزار کارگر مشارکت داشتند.

علاوه بر ملکه الیزابت، شاهزاده فیلیپ، نخست وزیر وقت نیوساوت ولز، سر رابرت اسکین و جمعی از مقامات بلندپایه نیز در مراسم افتتاحیه حضور داشتند.

ملکه الیزابت دوم در سال 2006 نیز به منظور شرکت در مراسم افتتاح ستون‌بندی جدید در بخش غربی این بنا، از تالار اپرای سیدنی بازدید به عمل آورد.

 بازدید نلسون ماندلا، مبارز راه آزادی

در اکتبر 1990، نلسون ماندلا که به تازگی از زندان آزاد شده بود، یکی از نخستین سخنرانی‌های مهم خود پس رهایی از حبس را بر روی پله‌های بیرون تالار اپرای سیدنی ایراد کرد.

ماندلا به عنوان قهرمان ضدآپارتاید وهمچنین نخستین رئیس جمهور سیاه‌پوست آفریقای جنوبی در حضور حدود 40 هزار نفر ضمن صحبت پیرامون بخشش، از استرالیا به دلیل مواضع ضد آپارتاید این کشور تشکر و قدردانی کرد.

وداع به‌یاد ماندنی

در غروب یکی از یکشنبه‌های سال 1996، بیش از 150 هزار نفر برای وداع با یکی از محبوب‌ترین گروه‌های موسیقی استرالیا به نام Crowded House، در محوطه جلوی تالار اپرای سیدنی جمع شده بودند. ده‌ها هزار نفر دیگر از طرفداران نیز در امتداد ساحل برای گوش دادن به آخرین اجرای این گروه با شرکت مارک هارت، پل هستر، نیل فین و نیک سیمور، صف کشیده بودند. هم‌زمان این برنامه به صورت زنده در سرتاسر استرالیا پخش می‌شد.

نوشتن "NO WAR" بر بالای تالار اپرای سیدنی

در مارس 2003، دو فعال صلح که به جنگ عراق معترض بودند، از بادبان‌های معروف تالار اپرای سیدنی بالا رفته و با حروف بزرگ عبارت "NO WAR" را به رنگ قرمز بر بالای آن نوشتند. 

تصاویر این اتفاق به طور تصادفی هم‌زمان با سخنرانی جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، خطاب به ملت امریکا پیرامون جنگ، در سراسر جهان پخش شد.

جمعیت مردان و زنان عریان

در صبح یکی از روزهای سال 2010، تالارهای اپرای سیدنی شاهد جمع شدن 5200 مرد و زن کاملا برهنه بود.

از این افراد خواسته شده بود برای گرفتن عکس دست جمعی، به صورت عریان بر روی پله‌های جلوی این ساختمان با حالت ایستاده و خوابیده، قرار بگیرند.

این عکس به یکی از مشهورترین عکس‌های اسپنسر تونیک تبدیل شد.

از میان سایر رویدادهای به یادماندنی که طی 50 سال گذشته این بنای زیبا میزبان آن‌ها بود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- مسابقه رقص بومیان در سال 2019

- نمایش نبرد نهایی بین خیر و شر در سال 2016

- بازدید پرنس ویلیام و همسرش از در سال 2014

- نمایش گروه ویگلز در سال 1991 و در سال 2015 به مناسبت روز ملی استرالیا

-فیلمبرداری شو اپرا وینری در سال 2010