اجتماعی

شکاف نگران‌کننده امید به زندگی در استرالیا: مردان مناطق محروم ۷ سال کمتر عمر می‌کنند

media.news.imagealternatetextformat.details


دانشگاه ملی استرالیا (ANU) در تازه‌ترین مطالعه خود اعلام کرده است که با وجود کاهش کلی شکاف امید به زندگی در این کشور، مردان ساکن در مناطق محروم و کم‌برخوردار استرالیا همچنان به طور میانگین تقریباً هفت سال زودتر از همتایان خود در مناطق برخوردارتر و شهرهای بزرگ‌ جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش رادیونشاط، به گفته رئیس این تیم تحقیقاتی، روند کاهشی شکاف امید به زندگی میان مناطق برخوردار و محروم درست پیش از آغاز همه‌گیری کووید-۱۹ متوقف شده بود و حتی در سال‌های بحران همه‌گیری (۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲) نیز تغییر قابل توجهی در این شکاف مشاهده نشد.

با این وجود، داده‌های مربوط به سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ نشان می‌دهد که استرالیایی‌های ساکن در محروم‌ترین مناطق کشور، همچنان امید به زندگی کمتری نسبت به ساکنان برخوردارترین مناطق دارند. بر اساس این آمار، امید به زندگی زنان در این مناطق ۴.۹ سال و امید به زندگی مردان ۶.۶ سال از ساکنان مناطق مرفه کشور کمتر است.

این پژوهش‌ها همچنین نشان داد که سه علت اصلی مرگ‌ومیر شامل سرطان ریه، بیماری‌های مزمن تنفسی و بیماری‌های قلبی، به طور مداوم در ایجاد این شکاف در امید به زندگی نقش داشته‌اند. محققان تأکید می‌کنند که با وجود موفقیت استرالیا در کاهش شیوع مصرف دخانیات، بیماری‌های مرتبط با سیگار مانند سرطان ریه، به دلیل فاصله زمانی طولانی بین قرار گرفتن در معرض دود و بروز اثرات بلندمدت آن، همچنان یکی از عوامل اصلی نابرابری‌های سلامت محسوب می‌شود. 

در بخش دیگری از این مطالعه مشخص شد که امید به زندگی زنان در تمامی مناطق استرالیا، صرف‌نظر از وضعیت اجتماعی-اقتصادی، در جایگاهی میان ژاپن و ایالات متحده قرار دارد. همچنین، امید به زندگی مردان در پنج منطقه برخوردار استرالیا که حدود نیمی از جمعیت کشور را شامل می‌شوند، حتی از میانگین ملی امید به زندگی در ژاپن نیز بالاتر است. اما در مقایسه با ایالات متحده، امید به زندگی در مردان و زنان استرالیایی، حتی در محروم‌ترین مناطق ، از میانگین آمار در این کشور بالاتر است.

پژوهشگران دانشگاه ملی استرالیا در این پژوهش بر ادامه پایش نابرابری‌های سلامت برای بهبود وضعیت کلی جمعیت و تدوین سیاست‌های مؤثر، تاکید دارند.

نظر خود را ارسال نمایید